INTRANET

Microsoft AI - CoPilot

Microsoft COPILOT
Kunstmatige intelligentie (AI) maakt steeds meer deel uit van ons leven en transformeert de manier waarop we leven en werken. Vandaag ziet u dat het centraal staat in Microsoft 365 dankzij Copilot, dat samen met u werkt om creativiteit te ontketenen en werk te transformeren.
Ai is eenvoudig gedefinieerd de simulatie van menselijke intelligentie door machines, met name computers. AI kan taken uitvoeren waarvoor meestal menselijke intelligentie is vereist, zoals visuele waarneming, spraakherkenning, besluitvorming en taalomzetting. Hier volgen enkele begrippen die u mogelijk hoort in gesprekken over AI: AI op basis van regels werkt op basis van een set vooraf gedefinieerde regels en logica. Dit type AI is handig voor het oplossen van wiskundige vergelijkingen of het produceren van logische instructies. Het kan ook worden gebruikt voor het analyseren van grote sets zich snel verplaatsende gegevens om patronen te herkennen en dingen zoals mogelijke fraude te identificeren. Machine learning omvat het trainen van een computersysteem om patronen in gegevens te herkennen. Afbeeldings- en spraakherkenning zijn voorbeelden van machine learning. Deep learning is een machine learning-techniek waarbij lagen van neurale netwerken worden gebruikt om gegevens te verwerken en beslissingen te nemen. Een deep learning-systeem kijkt naar enorme hoeveelheden gegevens en leert door patronen te herkennen. Deep learning AI wordt gebruikt voor taken zoals beeld- en spraakherkenning, verwerking van natuurlijke taal en voor het maken van voorspellingen over de toekomst op basis van gegevens. Het is een belangrijk onderdeel van de technologie die wordt gebruikt in zelfrijdende auto's. NLP (Natural language processing, verwerking van natuurlijke taal) stelt computers in staat om menselijke taal te begrijpen en te interpreteren. Dit type AI is een van de meest voorkomende, omdat het wordt gebruikt in chatbots, virtuele assistenten en taalomzettingssoftware. NLP is wat u gebruikt wanneer u communiceert met Copilot met behulp van eenvoudige Engelse instructies. Generatief is een andere vorm van AI die steeds populairder wordt en die prominent voorkomt in hoe Copilot doet wat het doet. Het maakt nieuwe geschreven, visuele en auditieve inhoud door middel van bestaande gegevens of invoer door mensen. ChatGPT van OpenAI is een generatieve AI, in feite is dat waar de 'G' in de naam voor staat.

AI in Microsoft 365
In de komende maanden zult u zien dat nieuwe AI-functies worden geïntegreerd in Microsoft 365 om u op het werk en thuis te ondersteunen. Met onze nieuwe AI-functies kunt u sneller en creatiever de dingen doen die u normaal doet. Copilot in Word, PowerPoint, Excel,OneNote en Outlook helpt u productiever te zijn, sneller met uw documenten en presentaties een begin te maken en snel inzicht te krijgen in uw gegevens of e-mailberichten. Zie Microsoft Copilot, uw dagelijkse AI-partner voor meer informatie. Verwacht dat er binnenkort meer AI-integratie beschikbaar is voor uw Microsoft 365-apps, zodat u sneller betere inhoud kunt maken.

Houd rekening met beperkingen
Net als alle transformatieve technologie├źn zijn er taken waarvoor AI niet goed geschikt is, dus het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke nadelen. Door AI geproduceerde inhoud en uitvoer kunnen onnauwkeurigheden, vooroordelen of gevoelige materialen bevatten, omdat ze zijn getraind op informatie van internet en andere bronnen. AI weet mogelijk nog niet van recente gebeurtenissen en heeft moeite om sarcasme, ironie of humor te begrijpen en te interpreteren. Vergeet niet dat het geen persoon is. Het is belangrijk dat u alle inhoud bekijkt die de AI voor u genereert om ervoor te zorgen dat deze nauwkeurig heeft geproduceerd wat u wilt. U kunt ons helpen onze AI-functies te verbeteren door ermee te experimenteren en ons uw feedback te geven. We zetten ons in om AI op verantwoorde wijze te gebruiken en u te helpen hetzelfde te doen. Onze inzet voor verantwoordelijke AI wordt geleid door een basisset van principes, zoals betrouwbaarheid en veiligheid, privacy en beveiliging, inclusiviteit, transparantie en verantwoordelijkheid. Privacy Copilot en Microsoft 365 zijn gebaseerd op de uitgebreide benadering van Microsoft op het gebied van beveiliging, naleving en privacy. Zie de volgende informatie voor meer informatie over privacy: Als u Copilot voor Microsoft 365 in uw organisatie gebruikt (met uw werk- of schoolaccount), raadpleegt u Gegevens, privacy en beveiliging voor Microsoft Copilot voor Microsoft 365. Als u Copilot in Microsoft 365-apps thuis gebruikt als onderdeel van Copilot Pro (met uw persoonlijke Microsoft-account), raadpleegt u Copilot Pro: Microsoft 365-apps en uw privacy.