Contact

Contact opnemen met het CLB


Je kan op verschillende manieren contact opnemen met het CLB en de medewerkers:

Je kan zelf contact opnemen

 • Door langs te komen of te telefoneren: je vraagt best naar de schoolverantwoordelijke van de school waar jouw kind of jij schoolgaat. Voor medische zaken richt je je best tot de arts of verpleegkundige. CLB-medewerkers zijn veel in scholen, dus niet altijd bereikbaar in het centrum. Wens je een gesprek, dan is het aan te raden om een afspraak te maken.

 • Door aan de school (leerkracht, zorgleerkracht, directie, ...) te vragen om een afspraak met een CLB-medewerker te regelen. Een afspraak kan doorgaan in het CLB of in de school.

 • Door een briefje in de CLB-brievenbus te steken: dit kan enkel voor leerlingen van het secundair onderwijs. Je schrijft er minstens je naam en klas op. Het is ook handig dat je kort schetst waarover je het wil hebben en wanneer en hoe de CLB-medewerker je best kan contacteren.

 • Door te mailen: de mailadressen van de medewerkers vind je zowel onder het tabblad scholen als onder het tabblad personeel.

 • De school spreekt je aan

  De leerkracht ziet in de meeste gevallen vrij snel dat een kind of een jongere het “lastig” heeft of het de anderen “lastig” maakt. De leerstof, de studierichting, sociale en psychische factoren kunnen hierbij een rol spelen. Vanuit deze zorg kan de leerkracht ouders en leerlingen aanspreken en voorstellen om het CLB in te schakelen. Soms is dit vooraf reeds met het CLB besproken, soms ook niet. Het blijft jouw beslissing om die stap te zetten of toe te stemmen in een gesprek met CLB.

  Het CLB spreekt je aan

  Meestal is dit naar aanleiding van de medische onderzoeken. Je kan schriftelijk worden gevraagd om bvb een oogarts, een NKO-arts, … te raadplegen of andere aspecten van de gezondheid op te volgen. Een CLB-medewerker bvb de arts of de verpleegkundige kan je ook telefoneren om over iets met jou te overleggen.

  Routeplanner

  Maak gebruik van google maps om snel en eenvoudig een routebeschrijving te zien en/of af te drukken wanneer je naar het centrum komt.

  Google Maps


  Grotere kaart weergeven