Contact

Contact opnemen met het CLB


Je kan op verschillende manieren contact opnemen met het CLB en de medewerkers:

Je kan zelf contact opnemen

 • Door rechtstreeks te mailen of te telefoneren met de onthaalmedewerker van de school: de mailadressen en GSM-nummers van de onthaalmedewerkers vind je zowel onder het tabblad "Scholen" als onder het tabblad "Personeel".

 • Door langs te komen, te mailen naar het algemeen CLB-mailadres (info@vclbdeinze.be) of te telefoneren naar het algemeen CLB nummer (09/3810680): je vraagt best naar de onthaalmedewerker van de school waar jouw kind of jij schoolgaat. Voor medische zaken richt je je best tot de arts of verpleegkundige. CLB-medewerkers zijn veel in scholen, dus niet altijd bereikbaar in het centrum. Wens je een gesprek, dan is het aan te raden om een afspraak te maken.

 • Door aan de school (leerkracht, zorgleerkracht, directie, ...) te vragen om een afspraak met een CLB-medewerker te regelen. Een afspraak kan doorgaan in het CLB of in de school.

 • De school spreekt je aan

  De leerkracht ziet in de meeste gevallen vrij snel dat een kind of een jongere het “lastig” heeft of het de anderen “lastig” maakt. De leerstof, de studierichting, sociale en psychische factoren kunnen hierbij een rol spelen. Vanuit deze zorg kan de leerkracht ouders en leerlingen aanspreken en voorstellen om het CLB in te schakelen. Soms is dit vooraf reeds met het CLB besproken, soms ook niet. Het blijft jouw beslissing om die stap te zetten of toe te stemmen in een gesprek met CLB.

  Het CLB spreekt je aan

  Meestal is dit naar aanleiding van de medische onderzoeken. Je kan schriftelijk worden gevraagd om bvb een oogarts, een NKO-arts, … te raadplegen of andere aspecten van de gezondheid op te volgen. Een CLB-medewerker bvb de arts of de verpleegkundige kan je ook telefoneren om over iets met jou te overleggen.

  Routeplanner

  Maak gebruik van google maps om snel en eenvoudig een routebeschrijving te zien en/of af te drukken wanneer je naar het centrum komt.

  Google Maps


  Grotere kaart weergeven